Het vooraanzicht van hotel Waanders is voorgoed veranderd. De lange, rechte gevel is verdwenen achter een uitnodigende, boogvormige serre. De tekeningen op de balie van de receptie zijn al bijna werkelijkheid geworden. Zo ver is het nog niet in de hotelkamers, waar de oude matrassen nog troosteloos tussen de bouwmaterialen en -gereedschappen staan. Maar ook hier wordt hard gewerkt.
De bedrijvigheid buiten brengt een golf van bedrijvigheid mee naar binnen, en maakt Waanders tot een centrum waar bouw, horeca, schoonmaak en business samenkomen. Terwijl er wordt getimmerd, gezaagd, gesjouwd en gestuct, worden gasten als gewoonlijk verwelkomd om te komen eten, ontmoeten, vergaderen, werken en zaken te doen. Dat vraagt extra inzet van het personeel; vaker stofzuigen vanwege het bouwstof, ervoor waken dat er hotelkamers beschikbaar blijven en vaker ‘weet niet’ verkopen bij boekingen. In het restaurant moet de verlichting worden aangepast, omdat de serre daglicht belemmert. En achter de schermen worden nieuwe gerechten uitgedacht en uitgeprobeerd, omdat de serre straks wellicht ook een nieuwe doelgroep aantrekt. De uitdaging om de keuken voor de gast op doorreis te verenigen met die voor de (plaatselijke) bezoeker die uit eten gaat, wordt daarmee nog groter. En wat betekent dat voor de inkoop, en voor het personeelsbeleid? Het zijn nog allemaal vraagtekens. Spannend, vindt u niet?
Wilt u participeren in deze ontwikkelingen? Dat kan vanaf € 500,= (rente 6%, aflossing 3 jaar met bonussysteem), via Collin Crowd, platform voor crowdfunding. Inschrijven kan vanaf 15 maart, of u kunt voorinschrijven via administratie@hotel-waanders.nl.

Nanny Schutte | Keihart | www.keihart.nl